Frankrike byr på alt du kan begjære

Frankrike ligger i Vest­Europa og er Europas tredje største stat i utstrekning. Øyen Korsika tilhører også staten. Frankrike er medlem av EU og er også et av Europas viktigste industriland. La oss heller ikke glemme at frihetssymbolikken fra den franske revolusjonen har inspirert mange av dagens demokratier. Derfor har Frankrike mye å by på i form av kultur og historie. Videre har Frankrike mange kystbyer som har et mildt og fuktig klima, men byr også på fjellkjeden Pyreneene. Folketettheten er lavere enn i nabolandene, men det er viktig å bemerke seg at cirka 20% av befolkningen bor i og rundt Paris, som er hovedstaden.

Et unikt land

Smak deg fram på kulinariske opplevelser av de sjeldne i det franske kjøkkenet. Kjør langs jordbruksområdene og nyt utsikten av vinranker så langt øye kan se, eller opplev det historiske landskapet. I Frankrike kan du få alt fra en fantastisk skiopplevelse, ri på ”de hvite hestene fra havet” eller besøke landets flotte kystlinjer. For kunstinteresserte er Frankrike en må­se destinasjon.

Utforsk Frankrike med leiebil

Hvis du er interessert i å smake på de flytende legendene Frankrike har å by på må du gjerne leie en bil å kjøre deg en rundtur på vingårder i områder som Bordeaux og også ned til Champagné. Vi kan også anbefale å utforske den franske rivieraen med bil. Kysten fra Nice til Monaco byr på enestående utsikter, fra de stupbratte fjellveiene har du en utsikt over et vakkert havområde og de rådyre yachtene som ferdes der. Om du vil spise deg gjennom gastronomiske opplevelser får du gourmetmat overalt i provinsen Provence. Her kan du enten fly til Nice og begynne ferden langs rivieraen eller starte i nord i Paris med en storbyferie før du jobber deg nedover til Bordeaux. Du vil finne både nasjonale og internasjonale leiebilselskaper i landet. Bruk en sammenligningsportal på nett for å finne det beste og billigste tilbudet for bilutleie i Nice.

France-RoadTrafikkultur i Frankrike

Det bør ikke by på noen utfordringer å kjøre i Frankrike. De har gode motorveier og sikkerheten på veiene er som i Norge. Man bør kanskje være litt obs om man skal kjøre i storbyene da det kan være litt vanskelig å navigere. Om man skulle behøve å be om hjelp for å finne veien kan vi anbefale en fransk­norsk ordbok eller å ha noen gloser på lur, da Franskmenn ikke er særlig kjent for sine gode engelskkunnskaper. Generelt anbefaler vi at du forteller ditt utleiefirma hva du skal benytte leiebilen til, slik at de kan gi deg konkrete råd.

Severdigheter i og rundt Paris

Når du tar turen til et så kulturrikt land som Frankrike bør man få med seg kjente museer som Musée d’Orsay og Musée du Louvre. Her henger det kunstverker fra de virkelige store malerne, og mange andre diamanter som man burde studere. Du bør heller ikke dra foruten et besøk til den sagnomsuste katedralen Notre Dame som den kjente forfatteren Victor Hugo har foreviget i sitt verk. Om du skulle være musikkinteressert er kanskje en av de store operaene noe for deg, hvor det går mange fortreffelige forestillinger hele året. Det største parkanlegget, noensinne, finner du i slottet i Versailles. Dette ligger rett utenfor hovedstaden, der ”solkongen” bodde i under hans tid. Det er i tillegg oppført på UNESCOs liste over verdensarver og størsteparten er i dag åpen for publikum.

Badeferie med fiffen

Saint Tropez er en annen kjent destinasjon i Frankrike som er beryktet for å være vert for berømte kjendiser fra alle land. Om du skulle være interessert i film kan det være lurt å reise til Cannes under filmfestivalen som foregår der hvert år. Om det er sol og strandliv som har fått deg til å velge Frankrike som reisemål er det uten tvil Nice du vil reise til, med sine 300 soldager i året er dette det beste valget å feriere på for solslikkerne. I det hele tatt er Provence spekket med flotte strender, badeliv, spennende kulturliv og fantastisk vin og mat.

Corsica-Mountain-RoadAndre opplevelser

Byen Bretagne kan også være av interesse da den enda er innesluttet av bymurer. Er du mer av den spreke typen kan vi anbefale å gå GR 20, nemlig Korsika på langs! En opplevelse du sent vil glemme. Det er også mulig å følge sykkelrittet Tour de France. Romantikkens by, jo det er jo Paris, men det er også perfekt for de som er glad i å shoppe.